sobota 25. mája 2013

Broskyňové Muffiny :)

Pôvodne marhuľové mafiny...

Nikdy som nebola "kuchynský" typ a keď som nemusela, v kuchyni som sa nezdržiavala, nevarila, nepiekla... postupom času sa to trošku menilo, a okrem čaju, pudingu a špagiet uj uvarím, opečiem aj mäsko, urobím šalátik a podobne :)
až raz prišlo obdobie, kedy všetci a všade robili mafiny :) a tak som nezaostávala, a našla si recept.. prvý a hneď obľúbený. Marhuľové mafiny. 

Recept 

Potrebujeme : 

100 g    masla
120 g    práškového cukru
2            vajcia
200 g    bieleho jogurtu
350 g    hladkej múky
1 bal     kypriaceho prášku
50 g     horkej čokolády
12 polovíc marhúľ ( odporúčam radšej broskyne, ak vám totiž mafinky vydržia do druhého dňa, marhuľky vyzerajú dosť nevábne, takmer ako piškóty, broskyne sú sviežejšie a na druhý deň vyzerajú stále super )
tuk na vymastenie a múka na vysypanie je v tomto období silikónových foriem asi zbytočný :)



Postup :

1. do zmäknutého masla pridáme cukor a vymiešame na penu, postupne pridávame vajcia a stále miešame, pridávame jogurt ( ja niekdy dávam trošku viac, asi o lyžicu, aby sa mi lepšie miešalo cesto), preosiatu múku s kypriacim práškom, nakrájanú čokoládu a zľahka premiešame.
2. (formičky na mafiny vymastíme tukom a vysypeme múkou). Cestom naplníme formičky do dvoch tretín a na povrch položíme polovice marhúľ / mesiačiky broskýň
3. pečieme asi 25 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov ( podľa rúry, niekedy stačí aj 20)

Určite vyskúšajte, mafiny sú perfektné, nie sú veľmi sladké, čo ale mne veľmi vyhovuje :)
Mne ich pri silikónových formičkách výde viac ako 12, pri pečení v silikónovej forme, do ktorej treba dať košíčky, ich výde asi 20 :)

Prajem príjemné pečenie a po pečení čakám spätnú väzbu :)
                                                                                                                               Kikuš




Pôvodné prvé marhuľové mafinky 

9 komentárov:

  1. Tie vyzerajú super! A nevieš môžu sa použiť aj zavárané broskyne alebo musia byť čerstvé?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj take aj take :) tieto su tiez zavarane :) resp. Z konzervy :)

      Odstrániť
  2. muffinky ja rada (ale skôr piecť ako jesť) :)
    veď aj názov blogu o tom napovedá :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásna názorná ukážka:) ja vždy radšej ovocíčko schovám a spodok, aby sa nevysušilo pri pečení....teda odkukala som to od kamošky, ktorá to tak robila:)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. P.S: a zruš si overovanie komentov kódom:)))....teda pokiaľ to máš ako som to mala aj ja, že som ani nevedela, že každá kočka, čo chce komentovať musí prepisovať kód,lebo kopu ľudí to nakoniec od komentovania odradí...až Nina ma na to raz našťastie upozornila:) teda predpokladám, že to overovanie tu nemáš zámerne, ak áno, tak sa ospravedlňujem;)

      Odstrániť
  4. ďakujem :) a za tie komentáre som to nevedela, ďakujem, keď prídem na to, ako to zrušiť :) ja toho veľa neviem...neviem ani ako si mám meno zmeniť ako máte vy :) ako ty máš len Ela :) nevadí :) ja sa hádam naučím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kika, keď budeš v bloggeri, daj si nastavenia(sú na tej bočnej lište naľavo úplne dole) keď na ne klikneš objaví sa ti viacero vecí vrátane príspevky a komentáre a tam si už len odškrtni, že zobrazenie slovného overovania NIE.

      Odstrániť
  5. Aha vidím, že si to zvládla...už som nemusela overovať:)))

    OdpovedaťOdstrániť